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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  23/12/2020
Data da última atualização:  21/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OSHIRO, L. M.; RODRIGUES, V. da S.; GARCIA, M. V.; HIGA, L. de O. S.; SUZIN, A.; BARROS, J. C.; ANDREOTTI, R.
Afiliação:  LEANDRA MARIA OSHIRO, Bolsista, Embrapa Gado de Corte, Campo Grande.; VINICIUS DA SILVA RODRIGUES, Universidade Federal de Uberlândia, Uberlândia, MG.; MARCOS VALERIA GARCIA, Bolsista, Embrapa Gado de Corte, Campo Grande, MS.; LEANDRO DE OLIVEIRA SOUZA HIGA, Bolsista, Embrapa Gado de Corte, Campo Grande, MS.; ADRIANE SUZIN, Universidade Federal de Uberlândia, Uberlândia, MG.; JACQUELINE CAVALCANTE BARROS, CNPGC; RENATO ANDREOTTI E SILVA, CNPGC.
Título:  Effect of low temperature and relative humidity on reproduction and survival of the tick Rhipicephalus microplus.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Experimental and Applied Acarology, v. 83, n. 1, p. 95-106, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the survival of Rhipicephalus microplus females under low temperature, to determine the influence of temperature and relative humidity (RH) on the biological parameters of this tick. In total 300 viable engorged female ticks collected from cattle were used. On the day of collection (D0), 30 female ticks were divided into three groups: G1, kept at 28 °C and 80% RH; G2, kept at 20 °C and 80% RH; and G3, kept at 20 °C and 30% RH. The remaining females were stored in a refrigerator at 4 °C. Over the next 9 days (D+1 to D+9), 30 female ticks were removed daily from the refrigerator and distributed among the three treatments. Egg mass, feed conversion rate, egg incubation period, larval hatch rate, number of dead females per group, weight of female tick removed from the refrigerator, and female tick weight loss were recorded. At 20 °C and 80% RH hatching was delayed. Among the female ticks kept in the refrigerator and then allocated to groups G1, G2, and G3, there was a reduction in reproductive efficiency and a rise in mortality as time in the refrigerator increased. The female ticks expressed their best reproductive capacity when subjected to the refrigeration temperature for a maximum of 3 days and then kept at 28 °C and 80% RH. Thus, although female ticks can be stored in the refrigerator before being sent to research centers for use in bioassays, the storage time should be as short as possible, not exceeding 3 days.
Palavras-Chave:  Cattle tick; Laboratory conditions.
Thesaurus Nal:  Humidity; Rhipicephalus microplus; Temperature.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17642 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  06/03/2012
Data da última atualização:  06/03/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ANDRADE, M. V. S. de; VIANA, E. de S.; SOUZA, F. V. D.; JUNGHANS, D. T.; SOUSA, M. R.; JESUS, J. L. de.
Afiliação:  MARCOS VINÍCIUS SILVA DE ANDRADE, UFRB; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; DAVI THEODORO JUNGHANS, CNPMF; MABEL RIBEIRO SOUSA, CNPMF; JACIENE LOPES DE JESUS, CNPMF.
Título:  Caracterização física e físico-química de cultivares e de híbridos de abacaxi desenvolvidos pela Embrapa.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 5., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2011.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Notas:  1 CD-ROM.
Conteúdo:  O abacaxi (Ananas comosus var. comosus) é uma autêntica fruta das regiões tropicais, cultivado também sob condições subtropicais. É muito consumido in natura e utilizado na indústria para obtenção de geleias, doces em calda, produtos minimamente processados, sucos, dentre outros. O objetivo desse trabalho foi avaliar a cor e as características físico- químicas de nove genótipos de abacaxi, sendo cinco variedades cultivadas (Gold ou MD2, Pérola, Smooth Cayenne, Vitória e Imperial) e quatro novos híbridos desenvolvidos pela Embrapa Mandioca e Fruticultura (SC x PRI-21, SC 48 x PRI-02, PE x SC-73 e PA x PE-01).
Palavras-Chave:  Ananas comosus var.
Thesagro:  Abacaxi.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55208/1/Caracterizacao-fisica-ELISETH-SOUZA105-11.pdf
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Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF28240 - 1UPCRA - PPCD 2012.001
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